});
Müzik Kutusu

ok Basında Uşakizade Köşkü

yatay-cizgi

İTK Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel, 2008 yılı Atatürk Haftasında EGE Üniversitesi AKM’de sergilediği “Cumhuriyet ve Kadın” fotoğraf sergisini belgesel haline getirdi. İki yıl süren çalışmanın müzikleri, Ege Üniversitesi Konservatuarı’nda yapıldı.

“Cumhuriyet ve Kadın” belgeseli iki yıllık bir çalışmanın ardından hazırlandı. İTK Uşakizade Köşkü Müdürü Ahmet Gürel’in 2008 yılında AKM’de açtığı Cumhuriyet ve Kadın fotoğraf sergisinden uyarlanan belgeselde, 298 fotoğraf bulunuyor. Hareketli görüntülerinde yer aldığı 41 dakikalık belgesel, Kuvay-i Milliye’den günümüze kadar kadın hareketini anlatıyor.

Ahmet Gürel, belgeselin Türkiye’de bir ilk olduğunu söyledi. Kendisinin geniş fotoğraf arşiviyle hazırladığı belgeselin seslendirmesini ADD Güzelbahçe Başkanı Kadriye Atasoy’un yaptığını belirten Gürel , “ Belgeselin müziklerini ise Ege Üniversitesi D.T.M. Konservatuarı Öğr. Gör. Serdar KASTELLİ hazırladı. Parçalar belgesel için özel olarak bestelendi. Bu nedenle özgün müziklerin hazırlanmasına katkısı olan EÜ Rektörü Prof. Dr. Candeğer YILMAZ’a, Konservatuar Müdürü Prof. Dr. Gürbüz AKTAŞ’a, seslendirmeyi yapan ADD Güzelbahçe Başkanı Kadriye Atasoy’a ve montajı gerçekleştiren İTK Bilgi İşlem Sorumlumuza teşekkür ederim” diye konuştu.

İLK GÖSTERİM ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE…

Ahmet Gürel’in Cumhuriyet ve Kadın Belgeseli’nin ilk gösterimi, 9 Eylül Üniversitesi Eğitim Fakültesi Edebiyat bölümü öğrencilerine İTK Pembe Salon’da yapıldı. Gösteriden oldukça etkilenen öğrenciler Gürel’i soru yağmuruna tuttu. Ahmet Gürel belgeselin ikinci gösterimini Cumhuriyet Bayramı nedeni ile 27 Ekim günü, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi’nde gerçekleştirecek.

Yukarı

İletişim için
Özel İzmir Türk Koleji
www.ozelturkkoleji.com
Randevu İçin:
0 232 244 05 00 (1210)